
Strategia
& muutos
Vauhdita yrityksesi menovoimaa.
Osaavien ja sitoutuneiden tekijöiden lisäksi jokainen yritys tarvitsee selkeän strategian. Päivittäisen tekemisen tuottavuus kasvaa huimasti, kun työpaikalla jaetaan yhteinen ymmärrys siitä, mitä ollaan tekemässä, miksi ja miten.
Parhaimmillaan työntekijät osallistuvat strategian tekemiseen tilanteeseen sopivalla tavalla. Henkilöstön ymmärrys asiakkaista ja työn arjesta rikastaa strategian sisältöä ja lisää sitoutumista sen toteuttamiseen.
Yrityksissä kohdataan jatkuvasti valtava määrä erilaisia muutoksia aina yritysjärjestelyistä järjestelmähankkeisiin. Hyvä muutosjohtaminen varmistaa, että epävarmuudenkin keskellä päästään yhdessä eteenpäin.
Yrityksissä, jotka panostavat strategiseen suunnitteluun ja muutosjohtamiseen, on jopa…
4X parempi mahdollisuus saavuttaa tavoitteensa
60% parempi
tulos
30% nopeampi
kasvu
Autamme yrityksiä, jotka haluavat…
päivittää yrityksensä strategian ajan tasalle.
tuoda strategian pöytälaatikosta yhteiseksi työkaluksi.
kirkastaa yhteiset tavoitteet ja kehittää mittareita.
viestiä strategiasta innostavasti ja ymmärrettävästi.
saada ihmiset mukaan muutokseen.
Näin palvelemme
Strategiaprosessit
Fasilitoimme johdolle ja henkilöstölle työpajakokonaisuudet, joissa muotoillaan esimerkiksi:
Toiminnan tarkoitus eli missio
Yhteinen tavoitetila eli visio
Konkreettiset tavoitteet
Käytännönläheinen strategia
Asiakaslupaus
Työnantajalupaus
Olemme tukenasi myös strategian käytäntöön viemisessä ja strategiaviestinnässä.
Ota yhteyttä, niin räätälöidään tarpeisiisi sopiva kokonaisuus.
Muutoskonsultointi
Autamme sinua onnistumaan erilaisten muutoshankkeiden inhimillisen puolen johtamisessa. Palvelemme esimerkiksi seuraavissa asioissa:
Muutokseen liittyvien riskien ennakointi
Henkilöstön sitouttaminen ja osallistaminen
Uuden osaamisen varmistaminen
Muutosviestinnän suunnittelu ja tuki
Hyödynnämme markkinoiden edistyksellisimpiä muutosjohtamisen Guidin-työkaluja, jotka tukevat tehokasta ja vaikuttavaa muutoksen läpivientiä.
Usein kysyttyä
-
Selkeä strategia varmistaa, että yrityksen kaikki työntekijät jakavat yhteisen ymmärryksen suunnasta, tavoitteista ja toimintatavoista. Kun kaikilla on selkeä kuva kokonaisuudesta, toiminta tehostuu, ja työntekijät pystyvät näkemään oman roolinsa merkityksen yrityksen menestyksessä. Tämä taas lisää sitoutumista ja motivaatiota.
Tutkimukset tukevat strategian merkitystä. Yritykset, jotka panostavat strategiseen suunnitteluun, voivat kasvaa jopa 30 % kilpailijoitaan nopeammin (Journal of Management Studies). Lisäksi yrityksillä, joissa henkilöstö on tiiviisti mukana strategian ja muutosprosessien toteutuksessa, on jopa 60 % paremmat taloudelliset tulokset verrattuna alan muihin yrityksiin (McKinsey).
Strateginen suunnittelu on parhaimmillaan keskeinen tekijä nopeamman kasvun, parempien taloudellisten tulosten ja työntekijöiden motivaation tukemisessa.
-
Johto määrittää usein strategian tahtotilan ja suunnan, mutta henkilöstö tuo arvokkaan näkökulman arjen toimintaan ja asiakaskokemuksiin. Näiden tietojen hyödyntäminen rikastaa strategiaa ja lisää sen käytännönläheisyyttä. Osallistuminen ei vain sitouta henkilöstöä tavoitteiden saavuttamiseen, vaan myös helpottaa strategian viestimistä ja käytäntöön viemistä, kun sen toteutus tuntuu aidosti merkitykselliseltä kaikille.
-
Kumppani voi tuoda strategiaprosessiin uusia näkökulmia, asiakaslähtöisyyttä ja sopivasti haastaa vakiintuneita ajatusmalleja. Ulkopuolinen fasilitaattori mahdollistaa sen, että jokainen strategian laatimiseen osallistuva voi osallistua yhteiseen työskentelyyn täysipainoisesti. Strategia tulee muotoiltua ymmärrettäväksi ja selkeäksi.
-
Guidinin mallilla toteutettu muutosjohtamisen tuki auttaa tunnistamaan pinnan alla kytevät ongelmat jo varhaisessa vaiheessa, ennen kuin niistä kasvaa suuria riskejä. Tämä antaa yritykselle mahdollisuuden ratkaista haasteet ajoissa, mikä vähentää tavoitteiden saavuttamiseen liittyviä riskejä sekä ehkäisee työtyytyväisyyteen ja sitoutumiseen liittyviä haasteita. Yhdenkin merkittävän ongelman välttäminen voi säästää merkittävästi aikaa ja rahaa.
-
Tutkimusten mukaan 70% muutoshankkeista epäonnistuu (esim. McKinsey). Usein kyse ei ole siitä, ettei muutoksia olisi suunniteltu riittävästi numeroiden ja prosessien tasolla, vaan siitä, että matkan varrella kohdataan erilaisia inhimillisiä reaktioita: huolia, hämmennystä, jopa pelkoa. Toisaalta muutos voi herättää myös innostusta ja muita positiivisia tunteita. Kun henkilöstön tarpeet ja muutoskokemus tehdään näkyväksi, voidaan muutos suunnitella ja toteuttaa henkilöstöä kuullen ja arvostaen. Tämä ehkäisee muutosvastarintaa, parantaa työtyytyväisyyttä ja sitoutumista sekä varmistaa, että muutos ei jää kesken. Samalla organisaation muutoskyvykkyys eli resilienssi kohdata tulevia muutoksia kasvaa. Laadukkaalla muutosjohtamisella muutoshankkeen tavoitteet saavutetaan jopa neljä kertaa todennäköisemmin (Prosci).
Varmistetaan yhdessä yrityksesi menovoima.
Jutellaanko?
Voimmeko auttaa tai onko mielessäsi kysymys? Ota rohkeasti yhteyttä.
Mira Ylén
+358 44 033 7726
mira.ylen@andra.fi
Maria Palin
+358 40 7069 866
maria.palin@andra.fi
