Raiha Hydraulics: Palveluiden ja strategian muotoilu

"Olimme itse veivanneet strategiaa kuukausitolkulla ilman merkittävää edistystä. Andra toi työskentelyyn selvät raamit ja tuoreen näkökulman. Päivän tehokkaan työskentelyn tuloksena meillä oli uusi palveluvalikoima, strategia ja konkreettiset tavoitteet."
— Iiro-Matti Rinne, Toimitusjohtaja / Raiha Hydraulics Oy

Selkeyttä tekemiseen

Teollisuuden hydrauliikkapalveluiden moniosaaja Raiha Hydraulics oli kohdannut edellisten vuosien aikana merkittäviä muutoksia. Yrityksessä oli tarve selkeyttää yhteisen tekemisen suuntaa. Verkkosivuilla oli vanhentunutta tietoa palveluista ja rooleihin kaivattiin selkeyttä. 

Toimitusjohtaja Iiro Rinne koki, että on käsillä oli hetki koota koko tiimi yhteen miettimään, missä ollaan, mitä tehdään ja minne ollaan menossa.

Käytännönläheistä ja konkreettista

Perinteisellä toimialalla ei ole itsestäänselvää, että henkilöstö osallistuu strategiseen suunnitteluun. Rinne kertoo:

"Totta kai porukka oli etukäteen skeptistä, kun kaksi alan ulkopuolista tulee hallille pitämään jotain työpajaa. Vaikka työskentely oli henkilöstölle uutta, päivä sujui luontevasti. Kaikki oli konkreettista ja käytännönläheistä. Sen huomasi, että ulkopuolinen tuo tekemiseen ihan uudenlaista ryhtiä." 

"Ulkopuolinen tuo tekemiseen ihan uudenlaista ryhtiä."

Työpajassa keskityttiin palveluiden selkiyttämiseen, tulevaisuuden suunnitteluun ja yhteisten toimintatapojen määrittelyyn. Lopputuloksena saatiin kilpailukykyinen palveluvalikoima, tulevaisuuden visio, strategiset tavoitteet ja toimintatavat sekä määriteltiin tärkeimmät toimenpiteet ja vastuuroolit.

Yhdessä tekeminen sitouttaa

Rinne kokee, että strategiatyöhön osallistuminen auttoi jokaista tarkastelemaan omaa työtehtävää myös koko yrityksen näkökulmasta.

"Meillä on töissä alansa parhaita osaajia. Ajattelen niin, että toimarina roolini on mahdollistaa näiden ammattilaisten onnistua omassa työssään ja tehdä siitä kannattavaa liiketoimintaa. Kun ihmiset kokevat strategian omakseen, se motivoi ihan eri tavalla. He kuitenkin lopulta toteuttavat strategian jokapäiväisellä työllään."

Hevonhelvetistä hyvään

Rinne kokee, että prosessi oli heidän ympäristöönsä sopivan suoraviivainen ja yksinkertainen. Tulokset saatiin kasaan nopeasti, ja johtoryhmän on hyvä jatkaa työtä niiden perusteella. 

"Andran kokemus näkyi alusta alkaen. He osasivat kysyä oikeita kysymyksiä ja johtaa keskustelua niin, että kaikki saivat sanottua mielipiteensä."

Myös osallistujien skeptisyys karisi päivän mittaan. Työpajan päätteeksi yksi osallistuja kiteytti kokemuksensa näin:

"Kuultuani työpajastapäivästä ensimmäinen ajatukseni oli, ettei tästä tule hevonhelvettiä, mutta tämähän oli hyvä."

"Kuultuani työpajastapäivästä ensimmäinen ajatukseni oli, ettei tämmöisestä tule hevonhelvettiä, mutta tämähän oli hyvä."


Voimmeko auttaa tai onko mielessäsi kysymys?

Edellinen
Edellinen

CASE: Rekrytoinnin tuki

Seuraava
Seuraava

Simsotec: Henkilöstökysely ja tulosten analysointi